Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

NCC förändrar inköpsorganisationen

Publicerad: 22 februari 2018, 10:38

Harri Savolainen blir ny inköpschef i NCC.

NCC:s inköpsverksamhet placeras nu direkt under Harri Savolainen som får en ny roll som inköpschef. Syftet är att öka lönsamheten i bolaget.


Harri Savolainen som idag är chef för Operational Support och IT och medlem i koncernledningen övergår i mars till en renodlad roll som inköpschef för NCC koncernen. Harri Savolainen har en gedigen erfarenhet från affären som linjechef och är mycket kunnig inom inköp.

– NCC gör inköp varje år för runt 40 miljarder SEK. Inköpsverksamheten är en fundamental del av vårt strategiska arbete för att höja lönsamheten inom NCC. Genom att lägga denna funktion direkt under Harri Savolainen i koncernledningen får vi ytterligare fokus på detta centrala område, säger Håkan Broman, tf koncernchef för NCC.

Inköpsverksamheten organiserades om 2016 och centraliserades som en del i NCC:s nuvarande strategi. Strategin har varit framgångsrik och en ökad koordinering har skett sedan dess vilket också har inneburit lägre kostnader.

Peter Gjörup som idag är inköpschef övergår till att bli senior rådgivare till koncernchefen med särskilda frågor.

Samtidigt samordnar NCC sin riskhantering i en enhet, Group Risk Management under NCC-koncernens Legal Affairs. Anders Esbjörnsson utses till chef för NCC Group Risk Management med uppdrag att samordna riskhanteringen inom NCC.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.