Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Ny bok från Stockholmia förlag:

Publicerad: 10 mars 2009, 14:25

Runt om i Stockholm kan man finna oaser skapade ur minnet från en bakgård i Teheran, mormors odlingar i forna Jugoslavien eller en trädgård i Tunis. I en ny bok får man ta del av folks olika erfarenheter från deras respektive länder.


Många kolonister anlägger gräsmattor och blomsterrabatter på sina lotter, men ändå kommer det ständigt nya idoga grönsaksodlare till koloniföreningarna. De kommer oftast från andra länder varifrån de bär med sig minnena av barndomens odlingar. Odlingar som de vill återskapa i sitt nya hemland, Sverige.

Åk runt bland Stockholms koloniträdgårdar och upplev världen! Det gjorde Karine Mannerfelt och fotografen Ann Eriksson och fann spår från Afrika, Amerika, Asien och Europa. I Enskede fann de druvor från Irak, i Bromma en persisk springbrunn, i Årsta sukuma wiki - den kenyanska kålen som räcker hela veckan, i Rinkeby fick de recept från Uruguay och i Ulriksdal hittade de en ekologisk grönsaksodling.

Fakta

Kolonilotten - världens trädgård
Karine Mannerfelt och Ann Eriksson


Omfång: 178 sidor
Ca-pris: 268:-

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.