Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Ny bostadsutställning - Annedal 2012

Publicerad: 29 oktober 2008, 10:10

Stockholms stad, Sundbybergs stad och Stockholms Byggmästareförening öppnar 2012 en ny bostadsutställning i Annedal, Mariehäll i Stockholm.


Bostadsutställningen i Annedal är ett uttryck för hur Stockholmsregionen växer. I Annedal möts Stockholm och Sundbyberg och jag ser positivt på att vi med denna avsiktsförklaring knyter kommunerna tätare samman med nya bostäder, säger Petter Lindfors (m), ordförande i Stockholms exploateringsnämnd.

- Denna utställning känns som en naturlig uppföljning av det långsiktiga samarbete som skett under de senaste åren mellan Stockholms och Sundbybergs städer för att utveckla strandområdena runt Bällstaviken. Tillsammans kan vi omvandla gamla industrilandskap till attraktiva boende- och arbetsplatsområden. Nästa steg är att utveckla strandpromenaderna och kopplingarna mellan stadsdelarna med Sveriges vackraste park, Marabouparken, som ett av de viktigaste inslagen, säger Helene Hellmark Knutsson, (s), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

- Att en bostadsutställning samlar nitton olika byggherrar är unikt. Det kommer att skapas förutsättningar för en mångfald av bostäder på en relativt begränsad yta och miljöfrågorna kommer att prioriteras mycket högt tillsammans med livskvalitet och byggandet av en modern och hållbar stadsdel, säger Elisabeth Martin, vd, Stockholms Byggmästareförening.

Stockholms Byggmästareförening har tidigare arrangerat fyra bostadsutställningar i nära samarbete med Stockholms stad: Skarpnäck (1990), Nybodahöjden (1998), Hammarby Sjöstad (2002) och Tensta (2006).

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.