Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Nya vd:n på ÅWL rekryterad från Tengbom

Publicerad: 20 februari 2020, 07:54

När Jacob Haas, mångårig vd på ÅWL Arkitekter, går vidare till andra uppdrag ersätts han av Cecilia Holmström som närmast kommer från konkurrenten Tengbom.


Det är i ett pressmeddelande som ÅWL Arkitekter berättar att bolaget rekryterat Cecilia Holmström som ny vd.

Hon ska ersätta Jacob Haas som efter 13 år valt att kliva av rollen för att jobba vidare med företagets utveckling som senior affärsutvecklare. Cecilia Holmström gör sin första dag på ÅWL i maj.

”Fortsätta vara relevanta”

Sara Revström styrelseordförande på ÅWL Arkitekter, säger i en kommentar att bolaget nu finnit en person som kan ta ÅWL in i framtiden och utveckla verksamheten i takt med ökade krav på digitalisering och hållbarhet.

- I Cecilia har vi funnit en person som kan leda oss i det arbetet och säkerställa att vi fortsätter vara ett relevant arkitektkontor, säger Sara Revström.

Läs även: ÅWL får ny affärschef

Cecilia Holmström kommer närmast från Tengbom där hon genom åren verkat som arkitekt i såväl operativa som strategiska roller inom bostad, stadsutveckling och hållbarhet. Hon sitter även som ordförande i Sveriges Arkitekters hållbarhetsråd.

- Jag är väldigt glad och ödmjuk inför uppdraget att som vd få förtroendet att fortsätta utveckla ÅWL tillsammans med kunder och medarbetare. Vårt samhälle och vår bransch står inför stora utmaningar, men också fantastiska möjligheter. Vi står i ett skifte där arkitektföretagen och deras kunder har en avgörande roll att spela. ÅWL har genom sin inkluderande kultur, sitt dedikerade fokus på kunskap och kvalitet och sin långsiktighet vad gäller både människor och affärer en fantastiskt bra grund att stå på för att vara en förebild i en sådan omställning, säger Cecilia Holmström i pressmeddelandet.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.