Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Nytt landmärke vid Stockholms inlopp

Publicerad: 16 september 2015, 10:08

Stockholm Lighthouse ska bli ett landmärke vid Stockholms inlopp.

Foto: JM

Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka heter det nya landmärke som byggs vid Stockholms inlopp. Arkitekturen är en modern tolkning av de silos som en gång stod på platsen.


På tisdagen satte JM och Peab spaden i backen för sitt gemensamma projekt Stockholm Lighthouse. Huset ska rymma 226 bostäder i storleken 2–5 rum och kök och de flesta får utsikt över Stockholms inlopp eller Nacka. Högst upp i den del som kallas Fyrtornet skapas en gemensam relax med bastu och i gången dit ryms en festlokal.

På grund av projektets storlek och arkitektur har JM och Peab valt att utveckla Stockholm Lighthouse tillsammans. Bolagen kommer dock att sälja sina respektive bostäder separat. JM säljer 96 bostäder och Peab 130. Peab har fått uppdraget som ansvarig entreprenör för produktionen av bostäderna. Nu pågår grundläggning, till årsskiftet kommer de första våningsplanen att vara på plats och inflyttningarna påbörjas i slutet av 2016 och pågår till 2018.

Fakta om Kvarnholmen

Totalt kommer 3 000 bostäder att byggas på det forna industriområdet Kvarnholmen fram till 2025.

Inflyttning har pågått sedan 2012.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.