Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Radhus i retrospektiv

Publicerad: 3 maj 2018, 04:00

Bild 1/2  Då: Canadaradhusen, uppfördes 1908 (kvartersnamnen är Lidingö fastigheter) och ritades av Arkitekt Rudolf Arborelius. De räknas som Sveriges första radhus.

Foto: Martina Strand Nyhlin

För 110 år sedan stod det som sägs vara Sveriges äldsta radhus just klart vid Kyrkviken på Lidingö. Sedan dess har tusentals varianter på boendeformen byggts i Sverige. Och radhusets historia är inte över ännu. Följ med Byggindustrin på en historisk kavalkad.


Senapsgula, söta och både personliga och enhetliga står de 110 år gamla husen intill Kyrkviken på Lidingö. Koltrastarna kurrar i solen i de uppväxta trädgårdarna och tankarna svävar väg till

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.