Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Stadens Golv - ny bok som ska inspirera

Publicerad: 13 oktober 2008, 12:15

Stadens Golv, så heter en vacker och efterlängtad ny bok, författad av Ulla Hårde. Boken, utgiven av Svensk Markbetong, ska vara en inspirationskälla om stadsrummets gator och torg, om ytor som är belagda med marksten och plattor av betong.


Projektledare för Stadens Golv är arkitekt Anita Stenler på Cementa. Hon säger att boken ger bra råd hur man ska hantera de olika materialen. Här kommer betongen till sin rätt på bästa tänkbara sätt.

Stadens Golv vänder sig framförallt till unga landskapsarkitekter, projektörer, uppdragsgivare och anläggare. Här finns många goda exempel och konkreta tips.

Omkring 20 olika exempel från svenska och danska landskapsarkitekter samlats in. Dessutom har landskapsarkitekt Ann Begrsjö gjort en sammanställning om beläggningsmaterialets egenskaper ur projektörens synvinkel.  

I boken får man reda på vilka former av sten och plattor som finns, här finns en rik variation, säger Anita Stenler vidare.

Platsbeskrivningarna och intervjuerna har gjorts av Ulla Hårde. Landskapsarkitekt Ann Bergsjö ger sakkunniga kommentarer. De fina bilderna på de olika platserna har tagits av fotografen Martine Castoriano.

Stadens Golv
Utgiven av: Svensk Markbetong
Text: Ulla Hårde
Projektledare: Anita Stenler, Cementa
Gestaltning med markbetong: Ann Bergsjö
Foto: Martine Castoriano
Formgivning: Staffan Millqvist
Pris: 295 kr + moms/Svensk Byggtjänst

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.