Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Stambyten växlar upp

Publicerad: 5 februari 2014, 14:22

Thomas Edvinsson heter den nye affärsområdeschefen för stambyte på M3 Bygg."Många fastighetsägare inom miljonprogrammet har nu insett att de måste göra något i tid. Annars väntar läckor och fukt­skador", säger han.


Thomas Edvinsson utbildade sig till byggnadsingenjör inom yrkeshögskolan och fick efter praktik på M3 Bygg jobb direkt efter utbildningen. Han har sedan dess provat på olika befattningar, bland annat som arbetsledare och platschef. Nu senast har Thomas Edvinsson varit arbetschef inom affärsområdet stambyte där han nu har tagit över som vd efter Rolf Eriksson. Att han fick jobbet som affärsområdeschef var inte oväntat.

– Strategin har funnits internt sedan tidigare, säger Thomas Edvinsson.

På frågan om vad som är roligt med jobbet säger Thomas Edvinsson:

– Byggbranschen i sig är intressant för den innehåller så mycket. Att träffar nya kunder och göra affärer är väldigt stimulerande, liksom att sitta med i ledningsgruppen och få vara med och påverka i vilken riktning företaget ska gå. Att syssla med personalfrågor internt är också roligt. Det är alltid spännande att se människor utvecklas, säger han.

Thomas Edvinsson tycker att marknaden för stambyten sett ungefär likadan ut under de sju år som han verkat i företaget.

– Det kommer ut ungefär lika många förfrågningar varje år. I bygg- och fastighetsbranschen för övrigt går marknaden upp och ner, men när det kommer till VA och fuktskador är det inte lika konjunkturkänsligt. Däremot är det fler och fler byggare som är duktiga som har slagit sig in på marknaden, vilket har ökat konkurrensen.

Thomas Edvinsson håller inte riktigt med om påståendet om att upprustningen av miljonprogrammet drar ut på tiden. Både kommunala bolag, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar har fått upp intresset, menar han.

– Till slut är det ganska enkelt för fastighetsägarna att se om det är dags för stambyte. Läckor och fuktskador får kostsamma konsekvenser.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.