Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Bygghistoria

Stockholmarnas levnadssätt under 150 år

Publicerad: 3 Juni 2008, 12:00

BekvämlighetsrevolutionenStockholmshushållen och miljön under 150 år och i framtiden är en bok som i högsta grad manar till eftertanke. Boken är utgiven av Stockholmia förlag, redaktör är Ronny Pettersson.


Stockholms utveckling har dock baksidor som inte längre kan döljas och som vi idag tvingas ta i tu med. Med vårt aktuella livsmönster är Stockholm inte en ekologiskt hållbar stad och det går inte att bortse från att hanteringen av klimathotet kommer att påverka livsföringen både på kort och lång sikt.

Hur skulle Stockholmshushållen kunna leva om 50 år inom ramen för vad den globala miljön tål? Det finns naturligtvis inte bara ett svar på den frågan och därför presenteras i boken flera framtidsbilder som alla uppfyller kraven på en radikalt minskad energianvändning. Med hjälp av det historiska perspektivet kan vi lära att dramatiska förändringar är möjliga och det är just vad som behövs det närmaste halvseklet.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.