Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Strålande rivning i lugnt tempo

Publicerad: 9 maj 2018, 04:00

Eftersom Barsebäck har varit avställt i många år och bränslet är borta sedan länge, har större delen av radioaktiviteten försvunnit. Tvätt av komponenter och system har också bidragit till att ytterligare minska radioaktiviteten.

Foto: Johanna Åfreds

Byggindustrin har besökt Sveriges förmodligen långsammaste rivningsprojekt. Kärnkraftverket Barsebäck monteras för tillfället ner del för del och ungefär år 2030 kommer den välkända siluetten att vara helt försvunnen.


Rivningen av Barsebäck är inget för den som vill drämma en slägga i väggen. Arbetet här är långsamt, precist och noggrant och har krävt många tillstånd och åratal av planering.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News