Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Trähus i betongområde

Publicerad: 28 januari 2013, 12:48

Nu byggs nya bostäder i miljonprogramsområdet Fittja i södra Storstockholm. Sjöterrassen heter projektet som ska bidra till ökad blandning i ett område med mycket betong.


Nu byggs nya bostäder i miljonprogramsområdet Fittja i södra Storstockholm. Sjöterrassen heter projektet som ska bidra till ökad blandning i ett område med mycket betong.

Under slutet av 2013 ska de 62 stadsradhusen stå klara för inflyttning. Alla bostäderna blir bostadsrätter på två till sex rum. Det är Moelven Byggmodul som bygger på totalentreprenad till en beräknad kostnad av 90 miljoner kronor.

Bostäderna byggs i Moelven Byggmoduls fabrik i Värmlandsbro och monteras därefter på plats.

Bakom projektet står Botkyrka kommun tillsammans med Hemgården Byggnads AB.

– Alla bostäderna är redan sålda, säger David Öberg, marknadschef på Moelven Byggmodul.

Peter Nyberg, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Botkyrka, säger att de flesta som har köpt ny bostad i Sjöterrassen redan bor i Fittja. Bland bostadsköparna finns också återvändare som har bott i Fittja tidigare och som nu lockas av att kunna bo i området på nytt, men i bostadsrätt på marken.

De flesta av de nya radhusen får utsikt över Albysjön. Husen byggs i trä och kommer att bryta av mot de åtta våningar höga betonghusen i närheten. Alla bostäderna får terrass eller balkong.

I Byggindustrin 39/2012 skrev vi om kvarteret Järinge i Tensta i nordvästra Stockholm, där Folkhem och JM byggde 37 radhus i samband med Tensta bomässa 06.

Där sa åtta av tio av bostadsköparna att de inte skulle ha bott i Tensta om det inte hade varit för de nya radhusen.

BJÖRN DICKSON - bjorn@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.