Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

Världsrekord på Tekniska Museet

Publicerad: 23 september 2008, 08:23

På lördag är det premiär för den nya filmen Bära eller brista på Cino4 som handlar om byggnadskonst genom tiderna. I samband med detta försöker Tekniska museet i Stockholm slå världsrekord genom att bygga världens största skulptur av sugrör!


Varje hjälpvillig besökare får vara med och bygga små sugrörskonstruktioner som lämnas in och sammanfogas till en enda stor sugrörsskulptur. Det enda material som används i bygget är sugrör. Bakom skulpturens konstruktion står formgivaren Camilla Ed som även designat entrérummet till Cino4 på temat arkitektur och konstruktion.

Bygget pågår lördag 27/9 kl 12-16 på museet och registreras enligt Guinness World Records rutiner för godkännande.

Under hela dagen har man möjlighet att se den nya filmen Bära eller brista där vi får uppleva allt ifrån förhistoriska grottor och snillrika fågelbon via de makalösa pyramiderna och den moderna tidens skyskrapor till framtidens städer i rymden.

På plats finns också The Official Magazine Guinness World Records, magasinet som handlar om allt ifrån världsrekord och osannolika rekordförsök till häftiga motorer, galna experiment och extrema sporter.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.