Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bygghistoria

WSP har utsett ambassadörer på KTH

Publicerad: 28 januari 2010, 14:11

Konsultföretaget WSP har utsett fyra ambassadörer bland KTHs studenter i syftet att med ambassadörernas hjälp utveckla kontakten med KTH-studenter.


Förutom att ambassadörerna själva ska vara en kommunikationslänk mellan WSP och studenterna ska de också agera rådgivare när det gäller företagets arbete med högskolekontakter.Rekrytering i svenska tjänsteföretag ökar igen. WSP, som aktivt verkar för att stärka sitt varumärke bland studenterna, har som ett led i sin rekrytering under hösten knutit fyra unga "ambassadörer" till sig. Studenterna som går på samhällsbyggarprogrammet kommer att hjälpa WSP när det gäller att utveckla sina högskolekontakter.- De här ungdomarna är förstås bäst på att avgöra vad WSP bör göra för att vi ska kunna nå dem och deras kurskamrater, säger Siv Axelsson, Personal- och informationsdirektör på WSP. Dessutom sitter de på ett stort kontaktnät som är värdefullt för oss. Syftet är också att låta dem få inblick i det dagliga arbetet hos ett stort konsultföretag.Arbetet med KTH-ambassadörerna är ett pilotprojekt som kommer att pågå under läsåret 2009-2010. Ambassadörerna i "Team WSP" tillträdde sina roller under hösten 2009 och om bara några veckor är det dags för arbete i samband med arbetsmarknadsdagarna på KTHs samhällsbyggnadsprogram - LAVA. WSP är huvudsamarbetspartner och inför denna och andra arbetsmarknadsdagar under våren så har ambassadörerna fått tycka till om WSPs olika satsningar på studenter.- Att vara företagsambassadör är kul, berättar Maria Rundqvist, WSP-ambassadör och student på KTHs samhällsbyggnadsprogram. Vi kan hjälpa till att utveckla WSPs högskolekontakter så att de kan ge studenterna det de vill ha samtidigt som vi kan få en närmare kunskap om hur det är att arbeta på ett internationellt konsultföretag. WSP är en av ett antal potentiella framtida arbetsgivare och då känns det bra att kunna knyta kontakter redan i dag.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.