Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

"Ambitionen är alltid att föreslå förbättringar"

Publicerad: 27 Juni 2008, 12:40

Peab har integrerat miljöarbetet i byggprocessen och det kommer därför in som naturliga delar, säger miljöchefen Jimmy Larsson.


Företaget använder miljömanualen som Peab utvecklade tillsammans med bland andra Örebro kommun, WSP, Fastighetsverket och Länsförsäkringar. Den började som en bok och är i dag webbaserad.

- Den innehåller fakta hur man bygger miljövänligt. I egenregiprojekt använder vi den för att sätta miljömål, i utförandeentreprenader är den ett hjälpmedel ute på bygget, säger Jimmy Larsson.

- Och vi har en miljöplan i varje projekt, det är en väl genomarbetad rutin i arbetet, fortsätter han.

- Vi jobbar med utvärdering, riskanalys och miljöanalys för att bäst kunna möta kundernas krav. Kunderna olika kompetens i miljöfrågor, och vår kompetens varierar också. Men ambitionen är alltid att föreslå förbättringar, berättar han.

Peab var entreprenör i ett av de senaste årens mest uppmärksammade miljöprojekt, passivhusen i Lindås utanför Göteborg.

Företaget har också byggt Green Zone utanför Umeå, en kretsloppsanpassad anläggning med en bilhall, en bensinstation och en snabbmatsrestaurang. Spillvärmen från restaurangen värmer bilvårdsanläggningen.

- Energi är givetvis en viktig parameter i utvecklingen av Peabs industrialiserade byggande och även central i företaget, säger Jimmy Larsson.

ELISABET NÄSLUND

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.