Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

AP-Fastigheter har halverat koldioxidutsläppen på tre år

Publicerad: 29 maj 2008, 08:17

År 2006 var AP Fastigheters koldioxidutsläpp för värme, kyla och el 21500 ton, prognosen för 2008 är 9300 ton, vilket innebär en mer än halvering av utsläppen. Halveringen av koldioxidutsläppen beror, vid sidan om minskad energianvändning, på att man har gått över till grönare fjärrvärme och fjärrvärme märkt med Naturskyddsföreningens Bra miljöval. Bolaget köper också vattenkraftsbaserad el till alla fastigheter.


- Bakgrunden till vårt framgångsrika miljöarbete är utan tvekan våra hängivna eldsjälar och det faktum att hela företaget är engagerat i miljöarbetet, säger Nicklas Walldan, miljö- och utvecklingschef på AP Fastigheter. Vi arbetar mot våra miljömål och mot att ständigt vara det främsta föredömet i fastighetsbranschen på miljöområdet.

Stora resurser satsas på energieffektiviserande tekniska lösningar och att uppnå ett behagligt inomhusklimat. Äldre byggnader byggs om, ny miljöteknik testas och tas i bruk och miljödialogen med hyresgäster har börjat ta fart.

Nästa steg är att fördjupa samarbetet med hyresgästerna och tillsammans med dem arbeta för en minskad energianvändning. Här handlar det både om att ha en samsyn när nya arbetsplatser skapas och en gemensam miljöagenda i den dagliga verksamheten i AP Fastigheters kontors-, handels- och bostadshus.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.