Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Barnens Byggskola avslutades med saftkalas

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Margareta Redlund
NCCs byggskola för barn har blivit en succé. I somras deltog 300 barn i verksamheten som gick ut på att göra dem intresserade av byggbranschens olika yrken. Barnen är mellan åtta och tolv år. Många är barn till NCC-anställda men detta är inget krav för att vara med.
Byggskolan arrangerades i Solna samt på ytterligare tre platser med olika inriktning och upplägg och pågick under en vecka.
I Malmö samarbetade NCC med fyra skolor i Rosengård, i Karlstad tillsammans med andra byggbolag och i Härnösand har NCC tillsammans med Technicus riktat in sig på att få flickor intresserade av teknik- och byggyrken.
Byggskolan i Solna har till exempel byggt en lekstuga som ska skänkas till Kvinnojourens verksamhet i Stockholm. Andra aktiviteter har varit studiebesök på Tom Tits experimentverkstad i Södertälje, lådbilsbygge samt undervisning i hur man borrar, spikar och konstruerar i en dator.
På byggskolans sista dag blev det lådbilsrally och saftkalas.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.