Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Branschens SME-företag får lättare att redovisa hållbarhet

Publicerad: 27 juni 2018, 11:54

Brigitta Govén, energiexpert på Sveriges Byggindustrier, välkomnar den nya vägledningen.

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF, har finansierat en vägledning för hållbarhetsredovisning med särskilt fokus på små och medelstora företag.


Sedan 2017 finns ett lagkrav på hållbarhetsredovisning i samband med årsredovisningen för större företag. En ny vägledning erbjuder nu stöd för små- och medelstora företag i byggbranschen, som inte alltid omfattas av kravet.

– Målet är en fossilfri och konkurrenskraftig byggsektor till år 2045, säger Birgitta Govén, energiexpert på Sveriges Byggindustrier.

Vägledningen är framtagen av Sharing Capabilities och teknik- och miljöutskottet hos Stockholms Byggmästareförening varit referensgrupp. Ordförande är Jenny Winblad von Walter, Bonava Sverige AB, medan Anders Larsson, Stockholms Byggmästareförening, är sekreterare.

Det färdiga dokumentet är indelat i fyra delar; en mall där företaget själv fyller i hållbarhetsredovisningen, en manual för hur man går tillväga, en beskrivning av begrepp och parametrar som används i arbetet, samt en del som innehåller referenser och källor.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.