Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Byggindustrin samlar kraft för digital framtid

Publicerad: 18 oktober 2017, 04:00

Ulf Larsson, projektledare Operativt stöd på NCC Building, dyker upp både här och där. Som digital prenumerant på Sveriges mest lästa tidning för byggbranschen, Byggindustrin, kan han läsa senaste nytt från branschen varhelst han befinner sig i världen.

Foto: Mattias de Frumerie

NCC erbjuder nu alla sina tjänstemän att prenumerera på Byggindustrin digitalt. På så vis nås fler av färska branschnyheter samtidigt som klimatavtrycket minskar kraftigt.


Inom NCC arbetar i dag nära 4 000 tjänstemän. Bolaget går nu ut internt med ett erbjudande där varje tjänsteman erbjuds en digital prenumeration på Byggindustrin. Samtidigt avslutar NCC sina pappersprenumerationer på tidningen – 125 stycken – för att minska sin klimatpåverkan.

Ett tryckt exemplar av Byggindustrin väger i snitt 70 gram. Inkluderat bilagor uppgår vikten ofta till 100 gram. Med 38 nummer per år väger en årsprenumeration på Byggindustrin 3,8 kilo.

NCC sparar på så vis in 475 kilo tryckt och distribuerad papperstidning varje år, vilket bidrar positivt till att minska klimatavtrycket både när det gäller produktion av papperstidning och transporterna vid distribution.

Tidningen Byggindustrin har en upplaga på 13 200 exemplar. Det ger en årlig vikt på 50 160 kilo.

LÄS MER: Ledare: Genombrott för digital läsning av Byggindustrin

Ulf Larsson, projektledare Operativt stöd på NCC Building, ser den digitala satsningen som något helt rätt i tiden.

–  Det är inte alltid lätt att hitta tidningen på kontoret när vi arbetar mer aktivitetsbaserat och många är ute på byggprojekt, säger han och berättar vidare att han tror det är bra med stor spridning av oberoende journalistik internt.

– Många vill läsa vad som händer i branschen och i god tid få kännedom om det kommer nya krav från myndigheter men även läsa om konkurrenter och läsa vad tidigare kollegor gör samt lite inom forskning och utveckling. Vissa specialistroller vill följa utvecklingen i branschen och då är detta väldigt bra med tanke att man enklare och mer tillgängligt når alla ute på byggprojekten.

Björn Beskow, gruppchef för projektering och VDC på NCC:s avdelning Hus i Stockholm, ser också stora fördelar med de digitala prenumerationerna.

– Detta underlättar för min specialistgrupp som till största tiden är ute på byggprojekten. Att få tidningen tillgänglig och även läsa när det bäst passar. Det blir också enklare för nyanställda att få ta del av tidningen när den är digital för alla. Mycket bra!

Ulf Larsson säger vidare att han hoppas att branschkollegor och konkurrenter tar efter.

– Det driver på utvecklingen när man läser vad andra gör just nu.

Prenumerant idag? Så läser du Byggindustrin digitalt

Prenumererar du på Byggindustrins pappersupplaga har du givetvis fri tillgång till både Byggindustrin.se och papperstidningen som PDF – samtliga nummer från 2007 och framåt. Som befintlig prenumerant skapar du lätt en användare på byggindustrin.se.

byggindustrin.se/user/login fyller du i dina kontaktuppgifter och väljer ett lösenord. Observera att du som är prenumerant behöver ange ditt kundnummer och ditt postnummer. Om du inte hittar ditt kundnummer kan vår kundtjänst hjälpa dig. Ring dem på 0770 – 457 113.

Vill du bli digital prenumerant?

Om du inte har en prenumeration i dag men vill ha tillgång till allt innehåll digitalt kan du teckna en digital prenumeration. Då får du obegränsad tillgång till innehållet på byggindustrin.se och hela PDF-arkivet. Via byggindustrin.se/prenumerera hittar du all information du behöver för att starta din prenumeration. När du har tecknat din prenumeration får du ett bekräftelsemail med kundnummer och information om hur du loggar in.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.