Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Cementa välkomnar klimatkrav

Publicerad: 31 augusti 2016, 05:14

I Norge har arbetet med CCS kommit en bit på vägen. Vid cementfabriken i Brevik finns ett statligt finansierat pilotprojekt som testat olika tekniker för att samla in koldioxiden.

Foto: Cementa

Allt fler pekar ut storskalig lagring av koldioxid, så kallad CCS, som en lösning på cementens koldioxidutsläpp och därmed också avgörande för att byggbranschen ska kunna nå målet om klimatneutralitet till 2045. Men hittills har svenska myndigheter legat lågt i CCS-frågan och nu varnar cementindustrin för att tiden är knapp.


Ämnen i artikeln:

klimatpåverkankoldioxidutsläpp

Byggbranschen håller på att växla upp sitt klimatarbete. I samband med det höjs allt fler röster för att bygga mindre med betong och mer med trä. Men om byggbranschen ska

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.