Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

De är mäktigast i Hållbarhetssverige

Publicerad: 28 april 2017, 08:23

Bild 1/2  Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Tidningen Aktuell hållbarhet har presenterat sin lista över de 101 mäktigaste personerna i Hållbarhetssverige. Christina Lindbäck­, hållbarhetschef på NCC och Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen, är två av namnen som har fått platser på listan.


På listans förstaplats finns klimatminister Isabella Lövin, men bland de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige finns också flera profiler från bygg- och fastighetsvärlden

Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen, återfinns på listans 25:e-plats. ”Hennes holistiska syn på miljö- och hållbarhetsfrågor, och hennes sätt att inkludera såväl boende som anställda i hållbarhetsarbetet, har fått stort genomslag”, skriver tidningen.

Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum, finns på plats 34. Bolagets engagemang i hållbarhetsfrågor slår högt.

White Arkitekters hållbarhetschef Anna Graaf har skruvat upp tempot på byråns hållbarhetsarbete och hittas på plats 42 på listan.

Christina Lindbäck­, hållbarhetschef på NCC, är ny på listan och hittas på plats 50. Christina Lindbäck skapar jämlika förutsättningar för kvinnor och män på företagets byggarbetsplatser, samtidigt som hon utvecklar nya bolagsstrategier där miljö och hållbarhet är en integrerad del”, motiverar juryn hennes plats på listan med.

Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell har plats 65 på listan. I tidningsartiklar, seminarier och debattforum har hon vidgat fokus från energianvändningen till andra hållbarhetsfrågor som är viktiga för samhällsbyggnadssektorn.

Läs hela listan över de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.