Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Dessa är först ut i Citylab Action

Publicerad: 18 november 2015, 10:07

Sweden Green Building Council presenterar nu de tio första pilotprojekten i Citylab Action. Projekten, som kommer arbeta enligt den nya guiden för hållbar stadsutveckling, finns runt om i landet. Pilotprojekten består av både befintliga och nya stadsdelar, och Albano är en av dem.


Citylab är ett forum för kunskapsdelning inom hållbar stadsutveckling, organiserat av Sweden Green Building Council (SGBC). Syftet är att stödja stadsutvecklingsprojekt som står inför framtidens hållbarhetsutmaningar.

De projekt som är först ut i pilotfasen är Rosendal i Uppsala, Masthuggskajen i Göteborg, Albano i Stockholm, Norrtälje hamn i Norrtälje, DrottningH i Helsingborg, Täby park i Täby, Solna Business Park i Solna, Stadsläkning Lagersberg/Fröslunda i Eskilstuna, Skeppsbron i Jönköping och Barkarbystaden Tre i Järfälla.

Projekten kommer att medverka på tolv heldagsmöten under ett års tid och kommunicera med varandra i ett digitalt forum. Varje projekt ska även att upprätta hållbarhetsprogram, handlings- och uppföljningsplaner och dela innehållet med varandra.

– Sverige sätter med Citylab en helt ny standard för utveckling av hållbara stadsdelar. Fokus på dialog och samarbete i en mer integrerad process i kombination med tuffa mål kommer att öka Sveriges städers försprång internationellt. Vinnarna är de som bor, jobbar och leker i svenska städer., säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.

Ett av utvecklingsprojekten är Albano vid Stockholms universitet.

– Akademiska Hus och Svenska Bostäder samverkar tillsammans med Stockholms universitet och KTH i utvecklingen av Albano. Genom vårt engagemang i Citylab medverkar vi inte bara till att utveckla ett gemensamt arbetssätt för en hållbar stadsutveckling i Sverige utan också säkerställa Albanos utveckling till ett hållbart campus i framkant, säger Hayar Gohary, affärschef för Albano på Akademiska Hus region Stockholm.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.