Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Eldrivna arbetsmaskiner – klimatpremien som kammade noll

Publicerad: 14 oktober 2021, 14:49

Volvo Construction Equipment är världsledande när det gäller elektrifierade arbetsmaskiner. Men nettoeffekten i kW i deras produktutbud är för låga för att de ska kunna säljas med regeringens klimatpremie.

Foto: Volvo Construction Equipment och Björn Anderberg

Klimatpremien för inköp av eldrivna arbetsmaskiner ska få fart på omställningen i en utsläppstung bransch. Men trots att regeringen erbjuder hundratals miljoner kronor i stöd har branschen inte nappat eller haft möjlighet att leva upp till de krav som ställs för att få stödet. Efter ett drygt år har noll kronor av premien betalats ut.


Ämnen i artikeln:

entreprenadmaskinerklimatinsatserEnergimyndighetenarbetsplatsvägarbete

Arbetsmaskiner är ett tungt inslag i skog- och jordbruk så väl som inom bygg- och anläggningsindustrin. Dessa står därmed också för en betydande del av klimatutsläppen. Lite beroende på definition

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.