Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Från snack till verkstad för cirkulär ekonomi: ”Sverige behöver öka takten”

Publicerad: 15 juni 2022, 08:42

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll vill se en nystart för Delegationen för cirkulär ekonomi. Hon flyttar den till Naturvårdsverket och utser nya ledamöter. Bland dem; Tony Clark, vd för Avfall Sverige och Anna Graaf, hållbarhetschef på White. Foto: Foto: Avfall Sverige, White och Regeringskansliet. Illustration: Naturskyddsföreningen

När regeringen gör förändringar i Delegationen för cirkulär ekonomi för att öka takten i den gröna omställningen får bygg- och fastighetsbranschen äntligen ta plats.
– Det ska bli intressant att få vara med och lyfta vår bransch också i det här sammanhanget”, säger Anna Graaf, hållbarhetschef på White Arkitekter, ny i delegationen.

Ämnen i artikeln:

White Arkitekternaturvårdsverketregeringenhållbart byggandebyggavfall

BA


Delegationen för cirkulär ekonomi går nu från att vara en rådgivande grupp åt regeringen, administrerad av Tillväxtverket, och styrd av Näringsdepartement, till att vara ett särskilt beslutsorgan hos Naturvårdsverket, och

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev