Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Gammalt blir nytt och hållbart i Linköping

Publicerad: 20 februari 2019, 10:37

Riksbyggen har gjort en om- och tillbyggnad av bostadsområdet Skarpan i Linköping, uppfört 1965. Efter renoveringen klarar byggnaden kraven för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.


2010 initierades arbetet med att ta Skarpan in i framtiden. Renoveringen har skett varsamt för att behålla karaktären från när området byggdes. I stället för att riva har man renoverat. De 282 ursprungliga lägenheterna har totalrenoverats och 150 nya lägenheter har tillförts genom påbyggnad av ett fjärde våningsplan. Ombyggnationen färdigställdes under hösten 2018.

– Det är fantastiskt roligt att Riksbyggen kan utveckla befintliga bostäder från miljonprogrammets dagar så att de klarar kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket innebär hårt ställda krav. Att ta hand om det befintliga bostadsbeståndet på ett hållbart sätt är både bra för planeten och för de boende i området, säger Roland Thérus, drift- och förvaltningsansvarig på Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.