torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Går det att handla upp fossilfria byggprodukter?

Publicerad: 5 juni 2020, 07:35

Maria Perzon från konsultföretaget Bengt Dahlgren och Hanna Ljungstedt från lokalförvaltningen på Göteborgs stad har gjort livscykelanalyser för olika material i förskolan Hoppet.

Foto: Johanna Åfreds

Arbetet med förskolan Hoppet har satt fingret på den stora andel byggmaterial som har fossilt innehåll, men också på hur medveten upphandling kan ge kraftigt minskad klimatpåverkan. Projektledarna Maria Perzon och Hanna Ljungstedt berättar mer.

Ämnen i artikeln:

fossilfrittKlimatneutralitetGöteborgs stadBuilding Sustainabilityhållbart byggandebyggmaterialDirektupphandlingUpphandlingGöteborg


Bygg- och fastigheter står för ungefär en femtedel av de inhemska utsläppen kopplade till Sveriges klimatpåverkan. Med avstamp i det har Göteborgs stad beslutat att den fossilfria förskolan Hoppet ska

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev