Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Hallsbergs rörmokare renar vatten i Benin

Publicerad: 22 mars 2012, 08:20

Den är veckan sätter rörmokare från företaget Comfort i gång att installera en skräddarsydd vattenreningsanläggning i Dassa-Zoumé i Benin i västra Afrika. Projektet sker i samarbete med SOS barnbyar och ska ge fler barn tillgång till rent vatten. Lokal driftspersonal ska också utbildas på plats för att säkerställa att projektet blir långsiktigt.


– Det känns underbart att äntligen vara på väg, säger Karl Jokinen, VVS-montör som reser tillsammans med kollegan Anton Lennqvist från Comfortföretaget Rörkrökaren i Hallsberg. Som rörmokare är det ju vatten vi kan bäst och att få använda vår expertkunskap, känns viktigt och inspirerande.

Med på resan är också Comforts vd, Håkan Hedberg. Arbetet beräknas ta två veckor. Comfort är Sveriges största vvs-kedja med 130 medlemsföretag, 3000 anställa och 1 600 certifierade montörer. SOS barnbyar är en internationell politiskt och religiöst obunden organisation med huvudkontor i Innsbruck. Totalt hjälper organisationen i dagsläget över en miljon utsatta människor och driver 500 barnbyar i 132 länder.

Under Nordbyggmässan höll Comfort och SOS barnbyar seminarium om det unika projektet och bristen på rent vatten, ett av världens största hälsoproblem.

KARIN RUTSTRÖM

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.