fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Här är finalisterna i Deep Green Challenge

Publicerad: 13 september 2017, 09:31

Skanskas tävling Deep Green Challenge syftar till att locka fram innovativa lösningar inom material, installationer, energieffektivitet och förnyelsebar energi och bränslen.

Ämnen i artikeln:

Building Sustainabilityhållbart byggande

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


– Ny teknik är avgörande för att Skanska Sverige ska uppnå målsättningen att bli klimatneutrala i hela värdekedjan till 2050. Med nuvarande metoder och material når vi inte hela vägen fram. Branschen är beroende av ny innovativ teknik för att minska utsläppen ytterligare. Deep Green Challenge är en viktig pusselbit för att hitta nya lösningar, säger Johan Gerklev, hållbarhetschef, Skanska Sverige.

Nu har finalisterna i årets tävling utsetts.

Finalisterna är:

■ Evertech Energy Solutions från Vilhelmina som tävlar med lösningen Evertherm som återvinner värmeenergi i spillvatten från fastigheter.
■ Orbital Systems från Malmö, som tävlar med sin ”rymddusch”. Rymdduschen bygger på ett slutet system som återvinner vatten under tiden användaren duschar.
■ Flocazur från Göteborg tävlar med lösningen Ecoforce system, en teknik som innebär att spillvatten kan renas i ett enda steg i stället för fem.
■ Free Energy Sverige tävlar med lösningen HYSS – Hybrid Solar System HYSS-systemet som kopplar ihop solfångare med bergvärme i ett och samma system.
■ FM Technology, Jönköping, tävlar med lösningen Smart Building som är ett system som möjliggör att olika innovationer kan kommunicera med varandra.
■ Formconsult tävlar med lösningen Strongcrete som är en unik metod som ger starkare betong, minskar produktionstiden, ökar livslängden och minskar cementmängden med 20 procent.
■ SUEZ hanterar spill från isolermaterial vid nybyggnation och ser till att det hämtas vid byggplatsen, återvinns och får nytt liv som lösullsisolering.
■ Vinnaren utses under finaldagen den 5 oktober på Skanskas huvudkontor i Stockholm.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev