Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

HSB Malmö förvärvar klimatsmart fastighet

Publicerad: 25 januari 2010, 14:03

HSB Malmö köper passivhuset Flaggskepparen 5 i Västra Hamnen i Malmö.


Hyresfastigheten består av 28 lägenheter och är byggd på ett klimatsmart sätt, som ett passivhus vilket innebär att varje lägenhet har egen ventilationsburen värmeåtervinning. Detta innebär att huset i normalfallet inte behöver tillföras någon värme utifrån.

– HSB har antagit en gemensam klimatstrategi och skrivit under ett klimatavtal med branschens tuffaste målsättning som innebär att år 2023 ska utsläppen av växthusgaser halveras, och därför känns det bra att även hus vi förvärvar, inte bara de vi själva bygger, har lösningar som är bra för miljön, säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö.

Genom förvärvet av Flaggskepparen 5 stärker HSB Malmö sin position som fastighetsägare i Västra Hamnen. HSB Malmö äger genom sitt fastighetsbolag HSB Sundsfastigheter både Turning Torso samt ytterligare två fastigheter i Västra Hamnen, varav ett är ett studentboende. Flaggskepparen 5 ligger också i linje med HSB Malmös strategi att värna om hyresrätten och erbjuda valfri boendeform.

Fastigheten förvärvades av konkursboet Stanley Bostäder nr 1. Rådgivare i affären var Catella Malmö.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.