Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Hundra innovativa material för uthålligt byggande på Nordbygg

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Låt dig inspireras av betong med elefantgräs, superisolerande glas, fiskläder, bioharts, plast av återvunnet tuggummi, flexibla folier med solceller, hus av papper, betong tillverkat av bakterier. Och detta är bara en liten del av urvalet av de 100 extraordinära material för ett uthålligt byggande som Materias utställning "Green Matter" består av. Särskilt för Nordbygg väljer Materia 100 innovativa material som alla har en miljöprofil relaterat till uthålligt byggande.


I en värld där vi vill låta framtida generationer växa upp samtidigt som vi tillgodoser våra egna behov, blir det allt viktigare att reflektera över våra bo- och livsmönster samt förändra dem. På På Nordbygg i april kan deltagarna ta del av en intressant utställning om hållbart byggande.

Vid uthålligt byggande utgör material en väsentlig komponent, tänk därtill på material som har en låg miljöpåverkan så som vegetabiliska och animaliska material, energisnåla material, återvinningsbara material, lättviktiga material, material tillverkade av restmaterial eller material som kräver lite underhåll som självrengörande material och självreparerande material.

Utställningen "Green Matter" presenterar material som inte bara är innovativa, inspirerande och etiska utan även uppvisar dessa egenskaper. Kort sagt - låt dig inspireras! Du hittar utställningen "Green Matter" från Materia i entréhallen, monter EH:04.

Materia stimulerar och inspirerar arkitekter, designers och producenter att använda innovativa material i sina projekt. Nya material ger ju chansen till fascinerande innovationer. Företaget har kunskap om många innovativa material från hela världen och deras specifika egenskaper och har som mål att tillsammans med kreativa företagsgrupper bygga på vår framtids nya yttre. "Materialize the future!" är ju Materias motto. Mer information: www.materia.nl.

Företaget Materia, som producerat utställningen, grundades 1998.
Förutom turnérande utställningar erbjuder Materia kreativa fackmän även en materialsökmotor på Internet (www.materialexplorer.com), publikationer, nyhetsbrev, seminarier, workshops, masterclasses och konsulter. Materias materialsökmotor är den enda i världen som är kostnadsfri för alla. Materia har med sina dryga 34 000 registrerade webbkunder passerat konkurrenterna för länge sedan. Materias senaste utveckling är den permanenta utställningen i Dock 36, där 1 500 innovativa material ställs ut. Dock 36 ligger precis vid A1, korridoren mellan Amsterdam och Berlin, i höjd med Enter (Overijssel, Nederländerna). Dock 36 är en samlingsplats för kreativa företag, som värderar innovation och design högt.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.