fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Husdrömmar: Nu kommer halmhuset i Kassjö på TV

Publicerad: 29 mars 2021, 04:30

Erik och Laura Vidje bygger en egen villa med halm som isolering i Kassjö utanför Umeå. Våren 2021 är de aktuella i programmet Husdrömmar där de berättar om sin spännande resa för att bygga hållbart.

Foto: Johanna Åfreds

Laura och Erik Vidje bygger en egen villa med halm som isolering. Måndag 29 mars sänds programmet Husdrömmar där de berättar om sin spännande resa för Gert Wingårdh och Anne Lundberg.

Ämnen i artikeln:

halmbalshusBuilding Sustainabilityhållbart byggandeUmeå


Laura och Erik Vidje i Umeå jobbar båda inom samhällsbyggnadsbranschen. Under flera år har de även jobbat på ett privat byggprojekt som ska vara så hållbart som möjligt, vilket Byggindustrin har gjort ett reportage om på plats. 

Hela byggprojektet har även följts av SVT:s program Husdrömmar som sänds klockan 20.00 måndag den 29 mars.

Läs hela reportaget och få alla tekniska detaljer: De bygger sitt drömhus av halm 

SVT beskriver programmet så här:

”I Kassjö utanför Umeå vill Erik och Laura bygga ett hus med väldigt ovanlig teknik - trots att de aldrig byggt ett hus tidigare. Deras framtida hem ska byggas av halmbalar och lera, och de har förberett sig i åratal. Det ambitiösa målet är inte bara ett hållbart hus utan en helt ny livsstil för dem - de vill bli helt oberoende. Fast en liten sak undrar de till och med själva - hur ska de orka genomföra allt?”

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev