Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

IF Skadeförsäkring grönaste jobbet

Publicerad: 13 november 2012, 13:37

Green Tenant Award, ett nytt pris, har sett dagens ljus, och det ska stimulera och utveckla miljöarbetet på arbetsplatsen. Och av de många företag som anmält intresse lyste en stjärna särskilt klart på miljöhimlen: IF Skadeförsäkringar i Göteborg.


Av de miljömedvetna företag som anmält sig till tävlingen valde juryn ut tre som gick till final. Dessa tre var Aperto arkitekterbyggkonsulter, Stockholm, Edita Västra Aros, Västerås, och If Skadeförsäkring, Göteborg. Och det var alltså IF Skadeförsäkringar som fick emotta första priset, en elcykel, av företagarborgarrådet Ulla Hamilton.

Av de meriter som nämndes i juryns motivering till vinnaren fanns bland annat ett genomtänkt ledarskap, uppmuntran till beteendeförändringar hos personalen och att man ”omsätter fina värderingar till grön verklighet”.

Kenth Edström, miljöchef för Norden på det vinnande företaget, berättade om företagets miljövänliga arbete:

– IF i Göteborg är bäst av alla IF-kontor i Sverige på miljöfrågor och vi har olika koncept för att lösa ett stort antal frågor. Våra anställda är också en stor anledning till att vi kan hålla företaget grönt. Vi strävar efter att klimatet ska bli så bra som möjligt i framtiden. Vi arbetar med kommun och politiker direkt för att nå fram. Vi arbetar med att städa framför vår egen dörr för att underlätta våra beteendeförändringar. Här finns exempelvis cykelförråd.

– Dessutom har vi en livaktig miljögrupp, som arbetar med att personalen lättare ska kunna ändra sitt beteende ifråga om miljön. Vi har olika styrmedel för att nå fram, exempelvis en miljövänlig inköpsstrategi. Vi köper hållbara möbler som är möjliga att reparera. Målet är att det som köps ska kunna hålla länge. Vi är med i en nordisk inköpsgrupp för Svanen. Där handlar det bland annat om att minska pappersåtgången. Sist men inte minst vill vi lära av varandra.

Green Tenant Award instiftades 2011 på initiativ av Nextport och Tengbom. Det syftar till att driva utvecklingen mot en minskad miljöbelastning och en miljövänligare arbetsplats.

INGRID GALLAGHER - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.