Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Installationsbranshen vill ha tuffare utmaningar på energisidan

Publicerad: 10 juli 2008, 06:33

- Installationsbranschen behövs för att nå klimatmålen. Lönsam energieffektivisering finns i nästan alla byggnader. Det sa Lotta Bångens, ordförande i Sveriges Energirådgivare på ett seminarium i Almedalen anordnat av branschorganisationerna VVS Företagen och Svensk Ventilation.


- När det gäller befintlig bebyggelse finns det ett stort renoveringsbehov då miljonprogrammets 1,4 miljoner fastigheter behöver upprustas. En halverad energianvändning är inte omöjlig och installationerna är en viktig del för att nå dit. Det räcker med att använda dagens teknik men utmana gärna branschen till att driva fram ännu energieffektivare system, fortsatte hon.

- Ett exempel på energieffektiv teknik är Älvstranden i Göteborg. Med en liten merkostnad på tre procent byggs där så kallade lågenergihus. Redan efter några år tjänar fastighetsägaren på investeringen, sa Yogesh Kumar projektledare för ByggaBoDialogen, i en kommentar.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News