Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Jarl Hammarqvist utsedd till Sustainability Champion för WSP Sverige

Publicerad: 13 oktober 2008, 08:24

WSP har inlett en långsiktig satsning på hållbarhet inom koncernen. Företaget bygger i dagsläget upp en internationell organisation för arbetet och som ett led i detta har Jarl Hammarqvist utsetts till företagets svenska Sustainability Champion. Hammarqvist har bred erfarenhet inom området och kommer nu att planera och samordna satsningen i Sverige.


Jarl Hammarqvist kommer i första hand att fokusera på den egna organisationen när det gäller arbetet med hållbar utveckling. I inledningsskedet ligger fokus bland annat på klimatfrågor, arbetsmiljö och energibesparande åtgärder. Hammarqvist, som har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete, har arbetat inom WSP sedan 2004 och är ansvarig för området hållbara transporter inom WSP Analys & Strategi. Tidigare har Hammarqvist under 20 års tid arbetat på Vägverket, där han bland annat arbetat med utvecklingen av verkets miljöarbete.

– En stor utmaning ligger i att få den enskilde medarbetaren att se sin roll och vad som kan göras i det lilla för ett hållbart samhälle. WSP gör redan idag viktiga insatser men för att få mer synliga resultat krävs att hållbarhetsarbetet genomsyrar allt i organisationen. Begreppet hållbarhet innefattar dessutom så mycket mer än bara miljö. Jag kommer att arbeta för att knyta de sociala, ekonomiska och ekologiska dimensionerna samman, säger Jarl Hammarqvist.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.