Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Johnny Kellner får fin utmärkelse för lång miljögärning

Publicerad: 3 oktober 2018, 14:22

Johnny Kellner, Energi- och klimatstrateg, får utmärkelsen Årets Excellence in Civil Engineering 2018.


Johnny Kellner, Energi- och klimatstrateg, får utmärkelsen Årets Excellence in Civil Engineering 2018. Han får priset för att han ar varit en framträdande och pådrivande aktör i byggbranschen kvalitets-, utvecklings- och miljöfrågor i över 30 år. Genom sitt arbete har han påverkat samhällsbyggnadssektorns tänk och bidragit till ett mer hållbart samhällsbyggande.

Johnny Kellner har arbetat i byggbranschen sedan 70-talet. Först som konsult i många år hos Sweco, sedan som projekterings- och miljöchef hos byggbolaget JM i Stockholm och därefter som teknik- och miljöchef hos Veidekke i Sverige. Nu är han oberoende konsult och i huvudsak verksam i forsknings- och utvecklingsprojekt med inriktning kring energi och miljö.

Årets Excellence in Civil Engineering delas ut för första gången i år.

– Det är otroligt roligt att presentera klimatkämpen Johnny Kellner som Årets Excellence in Civil Engineering. Klimatfrågan är en av de viktigaste i dag och något Samhällsbyggnadssektorn måste ta ansvar i. Johnny har tillägnat sin karriär till att driva utvecklingen i kvalitet- och miljöfrågor, vilket gör honom till en förebild för branschen, säger Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna.

Han får priset för att:

”Johnny Kellner har ägnat sin karriär åt att minska de negativa miljökonsekvenserna av det svenska byggandet och varit en framträdande och pådrivande aktör i byggbranschen kvalitets-, utvecklings- och miljöfrågor i över 30 år. Genom sitt arbete har han påverkat samhällsbyggnadssektorns tänk och bidragit till ett mer hållbart samhällsbyggande.”

För Johnny Kellner är utmärkelsen ett kvitto på att hans mångåriga arbete för miljön har haft betydelse.

– Jag är överväldigad, glad och väldigt stolt över att jag tilldelats detta förnämliga pris. Att arbeta med miljöfrågor var tidigare inte alltid så enkelt inom byggbranschen och utmärkelsen är ett tydligt kvitto på att miljöarbetet jag drivit under många år har uppmärksammats och uppskattats även externt.  Att arbeta med miljö och hållbarhet är ju kärleken till våra barn, barnbarn och kommande generationer, säger Johnny Kellner.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.