Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Kista Science Tower blir Green Building-klassat

Publicerad: 29 oktober 2009, 18:50

Kontorsfastigheten blir Vasakronans sjunde som under kort tid klassas som Green Building med en sänkt energiförbrukning på 30 procent.


För att godkännas av EU:s Green Building-program, det vill säga bli utnämnd till Green Building, måste en fastighet ha sänkt sin energiförbrukning med 25 procent. Kista Science Tower hamnar under den siffran med en sänkt energianvändning på 30 procent i fastigheten.


?-Vasakronan är ett klimatneutralt företag och vi har högt ställda energisparmål. Vi arbetar konsekvent med energifrågan och har flera fastigheter på gång för miljömärkning enligt Green Building-programmet, säger Bengt Jansson, miljöansvarig hos Vasakronan.

Green Building handlar om att effektivisera energianvändningen i fastigheter. Det är ett frivilligt program som initierats av EU. För att en nybyggd fastighet ska kunna klassas som en Green Building krävs det att energiförbrukningen beräknas bli 25 procent lägre än de nybyggnadskrav som Boverket ställt upp. För ombyggda fastigheter är kravet 25 procent lägre energianvändning än före ombyggnaden.

Vasakronan är sedan tidigare Green Building-partner. Fastigheter inom företaget som tidigare klassats som Green Building är:??

• Riga 2, Värtahamnen, Stockholm?

• Hekla hus 10, Kista, Stockholm?

• Tingsrätten Ullevi Park 1, Göteborg?

• Spektern 13B, Stockholm city?

• Pennfäktaren 11, Stockholm city?

• Frösunda Park Hus 2 i Solna

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.