Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Lindbäcks och White ska bygga hållbart i Umeå

Publicerad: 5 oktober 2009, 09:38

Lindbäcks ska bygga bygga 131 nya lägenheter på Ålidhem i Umeå åt det kommunala fastighetsbolaget Bostaden i Umeå.


Lindbäcks har i samarbete med White arkitekter i Umeå tagit fram en arkitektonisk lösning som ska integreras med Ålidhems rationella stadsbyggnad från 60-talet. Områdets bebyggelse beskrivs som "tidstypisk och värdefull" i ett pressmeddelande från Lindbäcks.

– Utmaningen låg i att anpassa oss till befintlig byggnation. Vi har velat behålla och stärka den speciella karaktären och atmosfären i området, och samtidigt skapa något nytt. Vi är glada över förtroendet vi fått och ser fram emot att jobba tillsammans med Bostaden AB. Det här bevisar att vi är väl rustade för att konkurrera på en allt tuffare marknad, säger Erik Lindbäck, vd Lindbäcks, i pressmeddelandet.

Byggnadernas utformning ska genom ytsnåla planlösningar och energieffektiva konstruktion ge en god miljöprofil.  Arkitekturen ska med hjälp av gårdar och lägenheter lägga tyngd vid utsikt, ljus och god innemiljö.

Man värnar om att skapa förutsättningar för boendekvaliteter, något som ska förlänga byggnadernas varaktighet. Varaktigheten i sin tur stor betydelse för områdets totala miljöpåverkan.

Inflyttning är planerad till 2010.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.