Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Miljöcertifierat NCC-kontor byggs i Örebro

Publicerad: 31 augusti 2011, 13:03

NCC Construction Sverige bygger kontor och handel i Örebro på uppdrag av Aspholmen Fastigheter. NCC Constructions Örebro-kontor flyttar in i två plan.


Fastigheten kommer att miljöanpassas och byggs för att certifieras som Miljöbyggnad och GreenBuilding.


– Att vi själva kan flytta in i delar av fastigheten innebär att vi äntligen kan leva som vi lär - lämna fyrtio år gamla och slitna kontorslokaler och få jobba i en energieffektiv och miljöanpassad byggnad. Detta blir ett av NCC:s första egna miljökloka kontor, säger Henrik Landelius, affärschef på NCC Construction, region Väst, i ett pressmeddelande.


Kontoret, som kommer att ligga i kvarteret Inköparen på Aspholmen i Örebro, får en yta om 4 700 kvadratmeter och blir fyra våningar högt. Fastigheten får också en sidobyggnad på 950 kvadratmeter med en butik där Tools öppnar i hösten 2012. Tools kommer även att ha kontor på första våningen och NCC Construction i Örebro flyttar in på de två översta våningarna.


Fastigheten blir Aspholmens första Miljöbyggnad men fjärde GreenBuilding.


Ordern är värd 55 Mkr, projekteringsarbeten startar omgående och bygget påbörjas i oktober.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.