Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

Miljökritik mot tysk byggfirma

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Arbetsmiljöverket konstaterar att Byggfirman BWE från Tyskland saknar den kompetens som krävs för att ha det övergripande ansvaret för arbetsmiljön på Brunnsåkersskolan. Det skriver Hallandsposten.


Halmstads kommun kan komma att tvingas ta över ansvaret för arbetsmiljön på byggarbetsplatsen Brunnsåkersskolan. Orsaken är att det tyska byggföretaget BWE enligt Arbetsmiljöverket inte har den kunskap som krävs.

Vid senaste arbetsmiljöinspektionen för två veckor sedan var det bland annat mycket dammigt över hela arbetsplatsen och ingenting görs för att begränsa dammspridningen. Skyddsinstruktionerna följs inte, rivningsarbete utförs utan personlig skyddsutrustning och arbetarna får i sig mycket partiklar.

Arbetsinspektören Kenneth Bäckström har flera gånger besökt arbetsplatsen och konstaterar att det finns en rad brister som BWE inte gjort något åt.

- Det står gubbar och bilar betonggolv utan varken hörsel- eller munskydd. Det finns skyddsutrustning men den används inte, säger Kenneth Bäckström till Hallandsposten.

Övriga brister är att arbetsplatsen inte städas regelbundet och det finns ingen möjlighet att under hela arbetsdagen transportera byggmaterial med hiss.

BWE har möjlighet att före 13 augusti komma in med synpunkter på att Arbetsmiljöverket vill att kommunen ska ta över arbetsmiljöansvaret.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.