Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Myresjöhus lanserar energisnål husserie

Publicerad: 25 augusti 2008, 08:56

Myresjöhus utökar sitt sortiment med husserien Effekt. Det är en kollektion bestående av sex helt nya prototyper framtagna av arkitekten Aleksandra Ohlsson. Härigenom vill man göra en kraftig satsning på miljön, då husen är gjorda för att vara så energieffektiva som möjligt.


Husen är ritade så att hela boytan inklusive övervåning används så effektivt som möjligt. Det ska en klar miljövinst samtidigt som husägaren får lägre driftkostnader jämfört med andra hus i samma storleksklass. Antalet stora energislukande glaspartier är få och ersatta med andra fönsterlösningar. Husen är dessutom anpassade för en optimerad tillverkning vilket ska ge mindre materialspill, kortare leveranstider och färre transporter till byggplatsen.

– Att tillverka hus som optimalt tillvaratar potentialen och utnyttjar varje kvadratmeter på bästa sätt är tanken bakom Effektkollektionen. Samtidigt vill jag att husen ska ha kvar den moderna känslan med öppna planlösningar, stora umgängesytor, privata sovdelar och flera valmöjligheter, säger Aleksandra Ohlsson, utvecklingsarkitekt på Myresjöhus.

Effektkollektionen, där husen Sisu, Tåga, Ambition, Vigör, Vilja och Kraft ingår, är framtagen med framtiden och miljön i åtanke. Mode och trender varierar med tiden och därför är husen skapade för att kunna förändras med tiden, uppges det vidare. Även tekniskt ligger denna huskollektion i framkanten då de är utrustade med en inbyggd mediecentral vilket gör att man kan samla all teknik på en plats. Sladdar som tar upp yta ska snart bli ett minne blott.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.