Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Naturskyddsföreningen överklagar lex Cementa: ”Alla aktörer i samhället ska följa miljölagarna”

Publicerad: 4 februari 2022, 11:58

Oscar Alarik, chefsjurist vid Svenska Naturskyddsföreningen tror att Naturskyddsförenigen har goda möjligheter att få gehör för sina ståndpunkter när miljöorganisationen gör ett sista försök att stoppa lex Cementa.

Foto: Fredrik Sandberg TT och Svenska Naturskyddsförening

Svenska Naturskyddsföreningen gör ett sista försök att stoppa regeringen och riksdagens beslut om fortsatt kalkbrytning i Slite på Gotland. Miljöorganisationen anser att lex Cementa innebär ett allvarligt avsteg från både miljölagstiftningen och grundlagen, men också att Gotlands natur och vatten nu måste skyddas.


Ämnen i artikeln:

cementHeidelberg Cement Northern EuropeMark- och miljööverdomstolenregeringenriksdag

Följetongen om den tillfälliga lagstiftningen som tillåter kalkbrytning i Slite på Gotland närmar sig en slutpunkt då Naturskyddsföreningen i dag överklagar lex Cementa. Formellt ansöker miljöorganisationen i Högsta förvaltningsdomstolen om

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.