onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Nätverk slår slag för hållbar inredning

Publicerad: 17 oktober 2016, 11:21

100-gruppen skapar ett nätverk för hållbara, cirkulära interiörer genom Ivana Kildsgaard, LINK arkitekturs hållbarhetschef. Foto: Mastermarte/Wikipedia

100-gruppen bjuder in till ett nätverk för hållbara, cirkulära interiörer.

Ämnen i artikeln:

Link ArkitekturIvana KildsgaardBuilding Sustainabilityhållbart byggandeCirkulär ekonomi


– Vi strävar efter en hög hållbarhetsprofil inom alla våra projekt och våra inredningsarkitekter har tidigt sett behovet av ett branschöverskridande system för hållbara interiörer, säger Ivana Kildsgaard, LINK arkitekturs hållbarhetschef.

Lanseringen av det nya nätverket är satt till 18 oktober på Sweden Green Building Councils konferens i Stockholm. Link arkitektur skriver i ett pressmeddelande att det i byggbranschen används ett antal olika system för miljöbedömning av byggprodukter och de tycker att det är dags för inredningsbranschen att skapa en motsvarighet. Ett nytt förslag till certifiering ska bedöma både hållbarhetsvärdet och öka återanvändningen av möbler och inredning.

Målet är att återanvändning av inredningsprodukter ska vara förstahandsvalet vid om- och nybyggnationer och att nyproduktion av inredning ska ske på ett hållbart sätt, med återbruk i åtanke. Nätverket vill uppnå 100 procent cirkulära, hållbara interiörer och vägen för att nå dit är samverkan, uppger Link arkitektur.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev