Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC bygger hållbart bad i ny stadsdel

Publicerad: 15 augusti 2019, 08:25

NCC har fått uppdraget att bygga ett miljömässigt och tekniskt hållbart badhus i Arlöv, strax norr om Malmö. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 290 miljoner kronor.


I området mellan Arlöv och Åkarp i Skåne växer ett nytt område, Kronetorpsstaden, fram. Stadsdelen, som planeras ha 7 000 bostäder när den är fullt utbyggd år 2050, präglas av flera miljövänliga åtgärder, som till exempel sopsortering och solel som lagras i vattentankar under marken.

Nya Burlövsbadet är en del i utvecklingen av området. Badet ska ha en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Simklubben kommer att få egna lokaler på plan 2 tillsammans med badpersonalens utrymmen. Det blir även lokaler för ett gym på plan 2. På entréplan blir det reception och café. Det nya badet ska kunna ta emot 200 000 besökare per år.

Byggstart är planerad till slutet av 2019 och badet beräknas vara klart i början av 2022. Enligt Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, har företaget stor erfarenhet av att bygga bad- och simanläggningar, bland annat Ystad badhus, Sjöbo simanläggning och Hylliebadet i Skåne.

– Genom vår badhusgrupp delar vi erfarenheter mellan projekten. Det gör att vi kan utveckla och bygga nya Burlövsbadet så det blir miljömässigt och tekniskt hållbart för både besökare och kommunen, säger Henrik Landelius i ett pressmeddelande.

Badet byggs intill den nya pendeltågsstationen, som när det nya fyrspåret mellan Arlöv och Lund är färdigt kommer att innebära goda kommunikationer.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.