Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC Bygger vattenkraftverk utanför Lyckelse

Publicerad: 14 april 2010, 07:22

NCC Constructions Sverige har fått i uppdrag av E.ON att bygga ut Bålforsens vattenkraftverk i Umeåälven utanför Lyckelse. Uppdraget, som värderas till 210 miljoner kronor, förutsätter vattendom från miljödomstolen.


Alldeles bredvid det befintliga vattenkraftverket i Bålforsen ska NCC bygga en ny kraftstation med en tredje turbin. Bålforsens ligger cirka en mil ifrån Lyckelse och det nuvarande vattenkraftverket har två turbiner.

NCC:s erfarenhet och kunskap att bygga vattenkraftverk har varit betydelsefullt i valet av entreprenör för projektet.

- Vi har på senare år byggt om flera av de större svenska vattenkraftverken och byggde bland annat Kvarnforsen utanför Sveg, säger Richard Mattsson, affärschef på NCC Construction Sverige, region Norrland, i ett pressmeddelande.

Projektet förutsätter slutliga beslut i E.ON och en godkänd vattendom från miljödomstolen och beräknas påbörjas i perioden september i år till januari 2011 beroende på när en sådan dom färdigställs.

Hugo/prao - red@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.