Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC hyr ut miljöanpassat logistikcenter till Baxter

Publicerad: 31 augusti 2009, 12:50

NCC Property Development har tecknat hyresavtal med läkemedels- och medicinteknikföretaget Baxter i en "Green Building" i Rosersberg.


Den nya logistikanläggningen i Stockholm Nord Logistikcenter Byggnaden blir NCCs tredje inom logistikområdet. Fastigheten klassas som Green Building – en kvalitetsmärkning för energieffektiva byggnader. NCC är Europas första Green Buildingpartner på företagsnivå. Det betyder att minst 75 procent av alla nyproducerade fastigheter uppfyller kriteriet för Green Building.

Hyresavtalet med Baxter omfattar
7 200 kvadratmeter lager och kontor.
– Vi är stolta över att få utveckla och leverera en ny logistikanläggning till Baxter och ser uthyrningen som ett bevis på att Rosersberg är ett eftertraktat logistikområde. När den nya avfarten är på plats blir Stockholms bästa logistikläge ännu attraktivare, säger Fredrik Hemborg regionchef på NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

– Baxters nya nordiska lager- och logistikcentra i Rosersberg gör att vi minskar vår miljöpåverkan, säger Robert Ström, vd på Baxter Medical AB i Sverige och Nordenchef, i pressmeddelandet. Ett av Baxters många globala miljömål är att till år 2015 minska energikonsumtionen med totalt 30 procent, vilket denna flytt bidrar till. Lika viktigt är det att få ännu effektivare logistik med förbättrad service till våra kunder inom vården i hela Norden. Den här byggnaden ger oss den ökade kapacitet vi behöver för att hantera vår tillväxt framöver.

Hyresavtalet med Baxter omfattar uppförandet av en helt ny fastighet som är klar för inflyttning i oktober 2010.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.