Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC lanserar nytt byggkoncept i Kungsbacka

Publicerad: 8 oktober 2010, 12:35

Kort byggtid, klimatsmart, lågt pris och hög kvalitet. Det är vad NCC:s nya byggkoncept P303 ska handla om.


- Vi har utvecklat en genomtänkt, standardiserad byggprocess och hus med låga driftskostnader. Tiden för att bygga förkortas avsevärt, och kostnaden för ett enstaka hus är 11 995 kr per kvadratmeter. Dessutom beräknas huset endast använda 59 kilowattimmar per kvadratmeter och år, säger Anders Björnek, regionchef, NCC Construction, region Väst, i ett pressmeddelande.

De första P303-husen NCC bygger blir tvåplanshus för hyresrätter i Vallda i Kungsbacka kommun för Varbergs Stenfastigheter.

Energianvändningen är hälften av vad byggreglerna kräver. Det uppnås bland annat med täta energifönster med lågt U-värde, en robust stomme och konstruktion som gjuts ihop med täta skarvar och FTX-ventilation som återvinner värme.

Byggsystemet ska lämpa sig både vid enstaka, mindre projekt som här, som vid stora volymer. NCC kommer även att lansera radhus och villor baserat på samma byggkoncept.

Byggnadsarbetet i Kungsbacka startar under denna månad och huset beräknas vara klart för inflyttning i juli 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.