lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC miljöanpassar området runt ny arena

Publicerad: 22 februari 2010, 09:04

NCC Construction Sverige förbättrar på uppdrag av Helsingborgs stad infrastrukturen på Olympiaområdet inför bygget av Helsingborgs Arena.

Ämnen i artikeln:

Building Sustainabilityhållbart byggande

Den nya mulitarenan för inomhussporter och konserter och med plats för cirka 5 000 åskådare ska byggas i höst intill Idrottens hus och fotbollsstadion. För att tillgodose miljökrav byggs vägarna nära arenan om och breddas med bussfiler för att främja miljön. Det ska bli lätt och säkert att nå arenan även med buss, cykel eller till fots – men det blir även nya p-platser.

– När allt är klart blir det vackrare gator som främjar kollektivtrafik. En ny typ av belysning på Stenbocksgatan ska passa idrottsprofilen. Men trafiken påverkas under byggtiden och vi hoppas på förståelse för att vi måste stänga av och minska framkomligheten för att arbeta snabbt och säkert, säger entreprenadchef Ulf Camper på NCC Construction, region Syd, i ett pressmeddelande.

Ordern är värd 26 miljoner kronor.

Arbetena beräknas starta i april i år och pågå cirka sex månader. Totalt sysselsätts 20 personer varav tio är NCC-anställda.

Fakta miljöanpassning kring Helsingborgs Arena: På 350 meter av Hävertgatan byggs bussfiler och en cirkulationsplats. Cirka 900 meter av Stenbocksgatan får bussfiler, cirkulationsplats, signalreglerade korsningar och ny belysning. Även Fredriksdalsplatsen få ny belysning.

Sankt Pedersgatan får 250 meter gång- och cykelväg. Korsningen Filbornavägen/Jönköpingsgatan blir cirkulationsplats. Vid Curlighallen byggs en parkering för 65 bilar. Bollhusets parkering förbättras. Förutom asfalt anläggs grus, plattor, stenhällar, gatsten och kantsten i området.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev