Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC miljöklassar nya fastigheter med Breeam

Publicerad: 16 november 2009, 09:08

NCC Property Development miljöcertifierar fem nya fastigheter enligt det internationella miljöklassningssystemet Breeam.


NCC strävar efter att skapa byggnader som påverkar miljön så lite som möjligt och med hjälp av Breeam, som är ett verktyg som utvärderar och betygsätter byggnaders totala miljöpåverkan, räknar företaget med att bedömningen blir heltäckande.

NCC utvärderar nu tillsammans med bygg- och fastighetsföretagen Peab, Unibail Rodamco, Redevco, Huge och Diligentia hur en svensk anpassning av Breeam skulle kunna se ut ,

Över 110 000 byggnader i världen har redan klassificerats enligt systemet och cirka en halv miljon är registrerade för klassificering.

När Breeam utvecklades i Storbritannien i början av 1990-talet var det med hänsyn till europeiska förutsättningar, vilket ofta framhålls som en av de viktigaste fördelarna med systemet. Det är även förhållandevis kostnadseffektivt att använda och ger effektivt stöd under hela byggprojektet.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.