Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhet

NCC miljörenoverar 1960-talshus

Publicerad: 13 December 2010, 14:26

NCC Construction Sverige står inför att renovera 91 hyreslägenheter i Halmstad till en så kallad Miljöklassad Byggnad.


På uppdrag av Apartment Bostad renoverar NCC fastigheten Giganten i Halmstad i linje enligt NCC:s nya koncept Hållbar renovering. Med konceptet kommer fastighetens energibehov mer än att halveras.

"Hållbar renovering" innebär att renovering av äldre bostadshus kombineras med åtgärder som sänker energibehovet. Energiförbrukningen mer än halveras från 178 kilowattimmar per kvadratmeter och år till mellan 80 till 85 kWh/m2 och år, vilket är under kraven för nyproduktion. Besparingen uppnås bland annat med nya fönster och fönsterkarmar med en hög isoleringsförmåga. Även värmepumparna byts ut för att återvinna husets värme bättre.

NCC jobbar för närvarande enligt konceptet i fastigheter i Helsingborg och Upplands Väsby utanför Stockholm.

Renoveringen kommer även att bidra till att huset blir en Miljöklassad Byggnad, ett nationellt miljöklassningssystem från Bygga-Bo-dialogen.

Renoveringen av Giganten kommer även att omfatta byte av kök och badrum, installation av snålspolande kranar och prognosstyrningssystem som anpassar värmen efter vädret.

Ordern är värd 23 miljoner kronor.

Arbetet beräknas bli klart i november 2011 och projektet sysselsätter tio personer.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.