Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC tar in gröna pengar

Publicerad: 24 september 2019, 06:45

NCC:s kontorsprojekt Valle Wood i Oslo.

NCC ger kapitalmarknaden möjlighet att investera i sina gröna projekt. För första gången ger byggbolaget ut gröna obligationer till ett värde av 1,6 miljarder kronor.


Pengarna ska finansiera gröna investeringar i framförallt hållbara fastighetsutvecklingsprojekt och omvandling till förnyelsebara energikällor vid asfaltstillverkning.

– Intresset för våra gröna obligationer har varit mycket stort vilket är glädjande och visar på kapitalmarknadens förtroende för NCC:s finansiella styrka, säger Susanne Lithander, CFO för NCC, i ett pressmeddelande.

Obligationerna emitterades den 23 september med likviddag den 30 september 2019. Löptiderna är på tre respektive fem år.

– Nu breddar vi vår investerarbas till gröna investerare och integrerar hållbarhet i vår finansieringsstrategi. Pengarna kommer uteslutande att användas för att finansiera gröna projekt, säger Charlotte Z. Lindstedt, finansdirektör på NCC.

NCC:s gröna obligationer

Det gröna ramverket för obligationerna har verifierats av Centre for International Climate and Environmental Research (CICERO), ett oberoende forskningscenter knutet till Universitetet i Oslo. Ramverket klassas som ”medium green”.

SEB var arrangör av transaktionen och har även agerat som rådgivare kring det gröna ramverket.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.