Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

NCC vill sänka sina CO2 utsläpp med 50 procent

Publicerad: 2 december 2015, 08:57

NCC ansluter sig till FN:s Action Agenda (LPAA) för klimatet och har satt som mål att sänka företagets koldioxidutsläpp med 50 procent fram till 2020. Minskningen görs utifrån 2015 års nivåer.


De senaste åren har NCC haft fokus på att minska miljöbelastingen. Bland annat har bolaget konverterat en rad asfaltsverk från oljeeldning till eldning med träpellets. Andra mål har varit att minska den egna mängden avfall med 30 procent, att andelen återvunnen asfalt ska uppgå till 16 procent och att koldioxidutsläppen ska ha minskat med 20 000 ton under perioden 2013–2015.

– Nu skruvar vi upp tempot ytterligare och sätter som mål att minska våra CO2 utsläpp med 50 procent fram till 2020 Detta ska framförallt ske genom fortsatt konvertering av våra asfaltverk till förnyelsebara bränslen och genom att öka andelen förnyelsebara energislag brett i vår egen energianvändning. Vi kommer även se över våra transporter, säger Christina Lindbäck.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.